iPhone-logo.pngHuippupesäpalloilijat ry

HUIPPUPESÄPALLOILIJAT RY:N JÄSENKIRJE 01/2014

Kesä tulee ja fiilikset kohenee. Tuleva kausi tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen kaikinpuolin.

Olimme juuri koolla yhdessä seurajohtajien, pelinjohtajien ja tuomareiden kanssa.

Seurajohtajien tapaamisessa viesti oli selkeä. Taloudellisesti on varmasti tulossa vaikea kausi. Viimevuonna suurinosa seuroista tuotti tappiota ja yhtenä suurimpana syynä "heidän" mielestä olivat pelaajille maksettavat korvaukset. Siinähän ei sinänsä ole mitään "uutta". Pesäpallo on mennyt viimevuosina kokoajan ammattimaisempaan suuntaan ja olemme jo pelaajien osalta erittäin kovalla tasolla. Toivotaan, että myöskin seuraorganisaatioiden osalta suunta tulisi lähivuosina olemaan sama.
Pelinjohtajat sekä tuomarit olivat koolla erikseen ja tällaiset tapahtumat ovat varmasti tärkeitä myös jatkossa. Yhteiset keskustelut tulevan kauden suuntaviivoista varmasti parantavat yhteistyötä pelitapahtumissa. Mitään erityisiä päätöksiä ei syntynyt tapaamisissa.

Joukkuemäärien osalta pääsarjatasoilla tullee lähivuosina muutoksia. Miesten osalta mennään hyvin todennäköisesti 14 joukkueen sarjaan. Naisissa pysytään 12 joukkueessa (tosin tänävuonna 11). Mielipiteet hajaantuvat 10-14 joukkueen välille, mutta toisaalta Pesäpallolla on mahdollisuus kulkea jatkossa hieman eri tietä kuin muut joukkuelajit.

Kiteytän asian Kuosmasen Mikon sanoin, "muut lajit panostavat vain huippu-urheiluun ja silloin lajien kannalta helposti unohtuu se tärkein, panostus pohjatyöhön, harrastajamäärien kasvattaminen ja juniorityö". Näissä asioissa varmasti on pesäpallon mahdollisuus.

ERITTÄIN hyvä esimerkki Liikuntamaisteri –kirja. Kirjan ovat tehneet Sotkamon Jymyn riveistä tutut Immo Rautiainen, Kosti Rautiainen, Jani Komulainen ja pesäpallouran jo lopettanut Mikko Huotari. Tämänlaisia asioita kaivataan kaikkialla Suomessa. Työhyvinvointi, Yhteiskuntavastuu ym. ovat tämänpäivän tärkeitä sanoja. jokaisen pesäpalloilijan tulisi miettiä omalta kohdaltaan kuinka voisi näiden tiimoilta olla esillä. Näin saamme lajille näkyvyyttä lisää harrastajia.

Pelaajayhdistyksen vuoden 2013 tulos oli hieman yli 3000 € voitollinen. Jäsenmäärä kasvoi edellisestä vuodesta lähes 100 uudella jäsenellä. toivotaan, että tänä vuonnakin suuntaus on sama. Tavoitteena on saada jäsenaktiivisuus samalle tasolle kuin jääkiekossakin eli lähes 98 % huipputason pelaajista kuuluu pelaajayhdistykseen. Jäsenmaksun osalta 50 € on varmasti oikeassa suhteessa saatuihin palkkioihin kun verrataan jääkiekon jäsenmaksuja.

Pelaajayhdistyksen hallitus 2014 on seuraava: puheenjohtaja Jani Kangasaho, varapuheenjohtaja Perttu Hautala, sihteeri / rahastonhoitaja Tanja Vehniäinen, jäsenet Toni Kohonen, Henri Puputti, Laura Nuutinen sekä Jarkko Paloniemi.

Etelän leiriläiset ( jotka ovat lähdössä vielä ):
Tarkistakaa vakuutusturvanne. Lisenssi ei kata loukkaantumisia.

Jos olet urheilijaturvan piirissä eli
"pelaajasopimuksen mukaiset ansiot, pääasiallisesti Suomessa harjoitetusta urheilemisesta (palkka, palkkio ja verotettavat luontoisedut), ovat vähintään vuoden 2014 tasossa 10 870 euroa vuodessa tai vuotta lyhyemmässä pelikaudessa ja vuoden 2013 tasossa 10 680 euroa." on turvasi kunnossa.

Muiden täytyisi ottaa omaan matkavakuutukseen urheilulaajennus, pelkkä perinteinen matkavakuutus ei kata loukkaantumisia. Urheilulaajennuksen lisähinta vakuutukseen on n. 40-50€. Olen tästä asiasta pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan seuroja informoimaan. Jos asiaan liittyen on kysyttävää voit soittaa minulle Jani Kangasaholle 0504687907.

JÄSENYYS 2014

SUPERPESIS:
Kuten aiemmin on kerrottu, jäsenmaksut pyritään hoitamaan kootusti seurojen kautta. Lähipäivinä jokaisen joukkueen (SUPERPESIS) osalta yhteyshenkilö, kapteeni tms tulee pyytämään kannanottonne joukkueen yhteiseen sopimukseen jäsenyydestä vuodelle 2014.

MIESTEN YKKÖSPESIS:
Ilmoita haluatko maksaa jäsenmaksun jani.kangasaho(at)elisanet.fi, laita viestiin nimesi, seurasi sekä osoitteesi. Laskutamme jäsenmaksun kesän aikana.
Jäsenmaksu kaudelle 2014 on 50 €
Jäsenkortin kannalta deadline on 10.4.2014. Siihen mennessä jäsenyyden ilmoittaneille saamme kortin ennen kauden alkua.

JÄSENEDUT:
Jäsenkortti, mikä oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kaikkiin runkosarjan pesäpallo-otteluihin.
Stadiumin etuseteli, mikä oikeuttaa -20 % alennukseen kertaostoksesta.
Urheilulehti 6 kk ajaksi.
Lisäksi jäsenenä olet oikeutettu ilmaiseen lainopilliseen neuvontaan.

© 2019 Huippupesäpalloilijat ry • Toteutus: Grafimatik